Maculele tanssitunnit alkavat Helsingissä!

maculele 2

Cordão de Ouro Finland aloittaa Mestre Piumin johdolla Maculelê tanssitunnit Vuosaaren Kallahdessa Helsingissä. Tunnit joka lauantai Kallahden Nuorisotalon liikuntasalissa (Pohjavedenkatu 5, Helsinki) klo 16-17. Tule kokeilemaan uutta vauhdikasta tanssiharrastusta!

Maculelê on perinteinen Afro-Brasilialainen tanssi, jota tanssitaan pääasiassa nykypäivänä keppien kanssa. Yhden teorian mukaan Maculelê tanssi kehittyi Afrikasta Brasiliaan orjuuteen tuotujen henkilöiden kesken, jotka työskentelivät sokeriruokoviljelmillä. Uskotaan, että he harjoittivat työnsä välissä olevien lepotaukojen aikana Maculelê tanssia machete- veitsien kera, joita he käyttivät sokeriruo’on leikkaamiseen. Tämän mukaisesti, Maculelên perusliikkeet uskotaan jäljittelevän sokeriruo’on leikkaamista ja työliikkeitä. Tanssi esitetään ringissä, jota kutsutaan portugaliksi nimellä “roda”. Kaksi tanssijaa kerrallaan tanssivat yhdessä ringin keskellä, kun taas muut osallistujat pitävät rytmiä lyömällä keppejään yhteen rumpumusiikin ja laulun säestämänä.